Начин на приготвяне
В блендер сложете бисквитите. Натрошете ги на ситно. Разтопете 60 г краве масло и го прибавете. Отново разбийте добре до получаване на трохи.
Пригответе си шест чаши, в които ще направите портокаловото парфе. На дъното на чашите разпределете бисквитите и ги притиснете.
Вземете тенджера, изсипете млякото и я сложете на котлона на средна степен да загрява. Прибавете кафявата захар и разбъркайте.
В купа разбийте яйцата, брашното и водата, докато стане на каша. След това изсипете тази каша в млякото, прибавете ваниловата есенция и разбърквайте продължително, докато се сгъсти.
Когато се сгъсти, махнете от котлона, добавете останалите 60 г краве масло и разбъркайте. Разпределете сместа за парфето в чашите върху бисквитите и ги оставете да се охлаждат.
Докато изстиват, изстискайте портокалите и лимона. Количеството сок трябва да е 500 мл, което в моя случай събрах от 7 на брой едри плодове. Добавете меда и разбъркайте.
Разтворете в купа желатина с 5 лъжици студена вода и го оставете да набъбне за 10 мин. След това го разтопете на водна баня и го прибавете към портокаловия сок.
Разбъркайте хубаво и разпределете в чашите. Оставете в хладилника за 2 часа. Преди поднасяне нарежете резени пресни портокали и добавете по един във всяка чаша портокалово парфе.
Насладете се!
Вижте още от кулинарните тайни на парфето.