Редени питки с масло и сирене, месени в хлебопекарна

08/12/2019
"Ще се справите ли? Защото нямаме търпение да ни кажете колко са ви харесали тези редени питки "
Приготвяне150 мин.
Готвене40 мин.
Общо190 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 803
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете тестото, като добавите всички продукти в хлебопекарната (програма тесто) в познатия ред (първо всички течни съставки, накрая брашното и отгоре натрошената мая) без половината олио, което ще добавите по време на режим месене по малко до пълното му усвояване. Оставете да втаса вътре.

Извадете върху набрашнен плот вече втасалото тесто и разточете на тънък лист. Рендосайте половината масло и сгънете на две. Рендосайте и останалата част. Прегърнете отново.

Разрежете с нож прегънатите краища и разточете тънко отново. Прегънете като джоб, разрежете отново краищата и оставете 30 минути да втаса.

Разточете отново и намажете със сиренето. Прегънете наполовина и с нож за пица разрежете на ленти, а след това и на квадрати.

В тавичка с хартия за печене наредете малките питки и оставете да втасат. Намажете с жълтъка и печете на 180 градуса.

Редените питки с масло и сирене, месени в хлебопекарна са готови.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар