Редени питки с масло и сирене, месени в хлебопекарна

08/10/2017
"Ще се справите ли? Защото нямаме търпение да ни кажете колко са ви харесали тези редени питки "
Приготвяне150 мин.
Готвене40 мин.
Общо190 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 875
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете тестото, като добавите всички продукти в хлебопекарната (програма тесто) в познатия ред (първо всички течни съставки, накрая брашното и отгоре натрошената мая) без половината олио, което ще добавите по време на режим месене по малко до пълното му усвояване. Оставете да втаса вътре.

Извадете върху набрашнен плот вече втасалото тесто и разточете на тънък лист. Рендосайте половината масло и сгънете на две. Рендосайте и останалата част. Прегърнете отново.

Разрежете с нож прегънатите краища и разточете тънко отново. Прегънете като джоб, разрежете отново краищата и оставете 30 минути да втаса.

Разточете отново и намажете със сиренето. Прегънете наполовина и с нож за пица разрежете на ленти, а след това и на квадрати.

В тавичка с хартия за печене наредете и оставете да втасат. Намажете с жълтъка и печете на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар