Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Саламки (месени в хлебопекарна)

Саламки (месени в хлебопекарна)

Саламки (месени в хлебопекарна)
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Меки, топлички и пухкавички - това са най-вкусните саламки"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мая - 15 г жива
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 400 г
  • За намазване
  • белтъци - 1 бр.
  • сол
  • За пълнежа
  • лютеница
  • масло
  • колбаси - шпек салам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в контейнера на хлебопекарната всички течни съставки. Добавете солта и захарта. Отгоре изсипете брашното и натрошете маята.

Пуснете програмата за тесто и изчакайте, докато машината спре да меси и започне да втаса.

След сигнала извадете тестото (може да го оставите в хлебопекарната и да изчакате 30 минути само втасване, след което вадите и разделяте на топки) и разделете на осем топки.

Покрийте с кърпа и оставете половин час (необходимо е да се отпусне малко, за да може по-лесно да се работи с него).

Вземате една топка и разточвате на правоъгълник. Мажете с лютеница, слагате парче краве масло и шпек салам.

Оформяте кренвиршките по желание и нареждане в тавичка послана с хартия. Оставете за десет минути да втасат и намажете с разбития белтък и сол.

Печете на 160 градуса с вентилатор.

Саламките (месени в хлебопекарна) са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: