Начин на приготвяне
Сложете в контейнера на хлебопекарната всички течни съставки. Добавете солта и захарта. Отгоре изсипете брашното и натрошете маята.
Пуснете програмата за тесто и изчакайте, докато машината спре да меси и започне да втаса.
След сигнала извадете тестото (може да го оставите в хлебопекарната и да изчакате 30 минути само втасване, след което вадите и разделяте на топки) и разделете на осем топки.
Покрийте с кърпа и оставете половин час (необходимо е да се отпусне малко, за да може по-лесно да се работи с него).
Вземате една топка и разточвате на правоъгълник. Мажете с лютеница, слагате парче краве масло и шпек салам.
Оформяте кренвиршките по желание и нареждане в тавичка послана с хартия. Оставете за десет минути да втасат и намажете с разбития белтък и сол.
Печете на 160 градуса с вентилатор.
Саламките (месени в хлебопекарна) са готови.