Начин на приготвяне
Затопляме леко 200 мл вода и в нея начупваме маята, прибавяме захарта и 2-3 с.л. брашно. Разбъркваме и покриваме съда с кърпа, за да се активира маята за около 10 минути.
Пресяване брашното и правим кладенче, в което изсипваме сместа с маята, солта, разбитото яйце, олиото и останалите 300 мл топла вода.
Замесваме меко тесто и веднага го разделяме на 12-14 точки.
Приготвяме си две тави, разтопяваме маслото и половината го изсипваме в едната тава. В него овалваме топчетата и започваме с ръце да ги разточваме. В средата на всяко поставяме по 2 с.л. натрошено сирене.
Прегъваме като плик и обръщаме (показала съм в снимките). Така продължаваме и с останалите. Намазваме готовите питки с маслото, което е останало в тавичките и ги оставяме да втасат на топло.
След около 30 минути печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 40 минути или до получаване на приятен загар.
Мамините питки с масло и сирене са готови.