Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Миди с доматен сос

Миди с доматен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Миди с доматен сос1 / 2
05/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Уверяваме ви, че не сте яли нещо толкова вкусно! Опитайте и ще останете възхитени!"

Необходими Продукти

  • миди - 200 г
  • лук - 2 глави
  • масло - 2 лъжици
  • домати - 250 г
  • вино - около 250 мл
  • чесън
  • магданоз
  • черен пипер
  • галета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцания лук запържете в сгорещеното масло до лек загар и след това добавете ситно нарязаните домати, скълцания магданоз и чесън. Оставете соса да се задушава за 15-20 минути.

Добре измитите миди сложете в голяма тенджера с малко мазнина и скълцан чесън да се готвят, докато съвсем леко се отворят. Долейте виното малко подправки на вкус и гответе, докато мидите напълно се отворят.

След това се вадят от черупките и заедно с винения сос се добавят към доматения. При нужда добавете още сол и черен пипер. След 5 минути снемете мидите с доматен сос от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Шеф Коко
Шеф Коко
Много е добро аз обужавам домати, и стана доста вкусно!
15.04.2014 12:34
2
мама
мама
а къде се слага галетата?
17.03.2014 20:00
1
Ники
Ники
Звучи много лесна и апетитна рецепта!Запретвам ръкавите :)
30.08.2013 16:08