Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Бързи миди с доматен сос

Бързи миди с доматен сос

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Бързи миди с доматен сос
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 5
14/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Любима рецепта за миди с доматен сос"

Необходими Продукти

  • миди - 400 г ядки (замразени)
  • домати - 800 мл пасирани (1 голям буркан)
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • девесил
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - няколко скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме чесъна и лука на ситно. Запържваме, докато станат златисти.

Добавяме доматите и подправките, като запазваме част от магданоза. След като заври, пускаме вътре мидите. Не е необходимо да ги размразяваме предварително.

След като покъкри за около 10-12 мин, което е напълно достатъчно за мидите да се сготвят, и сосът се сгъсти, махаме от котлона и поръсваме с останалия магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: