Баница с ябълки и още нещо

09/12/2019
"Тайната съставка на всяка ароматна баница е ... любов"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 641
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и рендосайте ябълките. Разтопете маслото. Вземете един лист кора и намажете с разтопеното масло. По края на дългата част поръсете с 1 с.л. галета.

Върху галетата сложете от рендосаните ябълки. Поръсете ги със захарта и щипка канела. Покрийте с друг лист кора, навийте на руло и после на охлюв.

Намазнете тавичка и поставете в средата на тавичката. Така процедирайте до изчерпване на продуктите, като всяко руло увивате около предишното.

Поръсете с останалото масло и изпечете в загрята фурна на 180 градуса до приятен загар.

Топлата сладка баница намажете с мармалада от ябълки и поръсете с пудра захар.

Баницата с ябълки и още нещо е чудно вкусна.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар