Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница с ябълки и още нещо

Баница с ябълки и още нещо

Баница с ябълки и още нещо
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Тайната съставка на всяка ароматна баница е ... любов"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет Фамилия
  • ябълки - 1 кг
  • масло - около 100 г
  • мармалад - 3 с.л. от ябълки
  • захар - по 1 с.л. на руло (кафява)
  • галета - по 1 с.л. на руло
  • канела
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и рендосайте ябълките. Разтопете маслото. Вземете един лист кора и намажете с разтопеното масло. По края на дългата част поръсете с 1 с.л. галета.

Върху галетата сложете от рендосаните ябълки. Поръсете ги със захарта и щипка канела. Покрийте с друг лист кора, навийте на руло и после на охлюв.

Намазнете тавичка и поставете в средата на тавичката. Така процедирайте до изчерпване на продуктите, като всяко руло увивате около предишното.

Поръсете с останалото масло и изпечете в загрята фурна на 180 градуса до приятен загар.

Топлата сладка баница намажете с мармалада от ябълки и поръсете с пудра захар.

Баницата с ябълки и още нещо е чудно вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: