Начин на приготвяне
Филиите хляб се накисват за кратко в хладка вода и се изстискват от водата.
Каймата се омесва хубаво със ситно нарязания магданоз, хляба, сол, черен пипер, кимион, чубрицата и яйцето. С навлажнени ръце се оформят малки кюфтенца.
Тавата се покрива с хартия за печене и отгоре се нареждат на еднакви интервали едно от друго кюфтенцата.
Картофите се обелват и нарязват на тънки дълги пръчици и равномерно се разпределят около кюфтенцата. Поръсват се с малко черен пипер, кимион и чубрица.
Тавата се слага в предварително загрята фурна на около 220 градуса на средна решетка и включен вентилатор.
Пече се около 20 минути. След като минат първите 10-ина минути кюфтенцата и картофките се разбъркват с решетъчна лъжица, за да се изпекат от всякъде.
Кюфтенцата се разпределят в порционни чинии заедно с картофките, гарнирани със свежа зелена салата.
Добър апетит! Кюфтенцата върху картофки на фурна са готови.