Тирамису с яйчен ликьор

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
03/08/2012
"Знаем поне десет рецепти за тирамису, една от друга по-вкусни, а тази най-ароматна от всичките "
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 741
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тирамису

Начин на приготвяне

Разбийте на гладък крем Маскарпонето, изварата, захарта и прясното мляко. Отделно разбийте сметаната и постепенно я объркайте към крема.

В подходяща тавичка сипете малка част от крема. Отгоре натрошете бишкоти, полейте с яйчен ликьор и пак крем, бишкоти, ликьор. Редете така до край. Може да оставите бишкотите цели по желание.

Покрийте с останалия крем тирамисуто с яйчен ликьор и поръсете с пресято какао.

Оставете тирамисуто за няколко часа в хладилник преди да поднесете. Нарежете на парчета и поднесете с мляко шоколадов сироп.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар