Плодова пита с конфитюр

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Плодова пита с конфитюр
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 4
09/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Може да опитате да ѝ устоите, но не вярваме, че ще успеете - разкошна е"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч., но може и по - малко
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • конфитюр - 1 бурканче по избор
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този плодов сладкиш се приготвя изключително лесно. Яйцата се разбиват, добавя се олиото и киселото мляко, в което сте угасили содата. При непрекъснато бъркане се добавя брашното, предварително пресято с бакпулвера.

В предварително намазнена тава се изсипва половината от сместа и се запича за няколко минути в предварително загрята на 170 градуса фурна. След това обилно се намазва с конфитюр и отгоре се изсипва и другата половина.

Питата се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност, до суха клечка.

След охлаждане се поръсва щедро с пудра захар. И да ви е сладко!

Източник: Оля Колаклийска от Кулинарна мрежа.

Плодовата пита с конфитюр е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: