Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сармички на фурна със сос

Зелеви сармички на фурна със сос

Зелеви сармички на фурна със сос
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Специално предложение за всички, които обожават сочни сармички"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 глава
  • кайма - 600 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер
  • чубрица
  • лук - 1 бр.
  • За соса
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете листата на зелката, като им отстраните кочаните. Омесете каймата с подправките и яйцето за спойка.

Измийте ориза и започнете да оформяте сармите, като взимате малко от каймата и ориза.

Завивате ги внимателно и подреждате в дълбока тава, намазнена с повече олио. Добавяте вода и още олио, ако е необходимо, и покривате с фолио. Печете във фурната за около час.

Разбивате яйцата с млякото и брашното. От горещия бульон на сармите сипвате при млечната смес, докато се изравнят температурите и заливате зелевите сармички. Запичате ги за още 10 минути.

Зелевите сармички на фурна със сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: