Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лападови сармички на фурна

Лападови сармички на фурна

АлександраАлександра
Новак
51511
Лападови сармички на фурна
Снимка: Александра
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Толкова свежи и с аромат на пролет...А сосът, с който са залети, е тайна"

Необходими Продукти

  • лапад - 30 - 40 бр. големи листа
  • кайма - 300 - 350 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган на котлона се слага малко олио и се добавя каймата да се запържи, към каймата се добавя сол, 1 чаена лъжичка червен пипер и черния пипер, накрая се добавя и оризът. Листата лапад се почистват от твърдата жилка по средата и хубаво се измиват.

На дъното на тенджерата се слага олио и се подреждат 10 от листата, върху тях посипва се по 1 лъжица червен пипер и брашно, а след това се правят и подреждат сармичките.

Върху тях отново се посипва по 1 лъжица брашно и червен пипер и се сипва останалото олио. Най-отгоре се слагат още 10 листа лапад.

В тенджерата се слага вода колкото да се покрият сармичките. Сармичките се притискат с една чиния (сармичките се пекат с чинията).

На тенджерата се слага капак или алуминиево фолио и се слага в загрята фурна на 220 градуса за 40-50 минути или докато оризът се свари.

20 минути преди края се маха фолиото или капакът и сармичките се остават да се запекат. Сервират се с кисело мляко или заквасена сметана.

Тези продукти са достатъчни за 10-15 сармички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Чудесна рецепта!Обожавам сармичките във всичките им разновидности
07.04.2016 11:20
1