Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с карамелен крем

Бисквитена торта с карамелен крем

Бисквитена торта с карамелен крем
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
9
"Не ни трябва повод, за да приготвим тази разкошна бисквитена торта, нито извинение да я изядем цялата"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет Закуска с какао
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 6 с.л. (равни)
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 20 гр
  • за украса
  • шоколад - 1 плочка
  • ядки
  • прясно мляко - за потапяне на бисквитите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме захарта и я загряваме до карамелизиране. Когато е готова, прибавяме прясното мляко и бъркаме, докато се разтопи карамелът.

В купа разбиваме трите яйца с брашното, докато се получи гладък крем. Прибавяме ги към млякото на тънка струя при непрекъснато бъркане.

Когато кремът се сгъсти, го махаме от котлона и прибавяме ванилията и маслото.

Разбъркваме, докато маслото се разтопи.

Потапяме бисквитите за кратко в прясно мляко и ги редим в правоъгълна тавичка. Следва крем и така редуваме до изчерпване на продуктите. Отгоре украсяваме бисквитената торта с разтопен шоколад и ядки.

Бисквитената торта с карамелен крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: