Полезни банички без яйца

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
10/12/2019
"Специална награда заслужава онзи, който е измислил здравословните банички "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 053
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете млякото, щипка сол и изварата. Разбъркайте до еднородна смес. Намажете тавичка с лъжица зехтин.

Вземете 2 бр. от корите, сипете от сместа, разнесете равномерно по цялата повърхност и загънете на руло, като започнете от широката част на корите.

С останалите кори процедирайте по същия начин, намазвате две и навивате. Подредете навитите банички в тавата и ги намажете отгоре със зехтина.

Загрейте фурната на 170 градуса. Поставете тавата и запечете за 40 мин. до златист цвят.

Поднесете баничките с нискомаслен айран. Полезните банички без яйца са и много вкусни.

Ползвала съм сръбски кори за баница. Продават ги и тук в България в по-малките магазинчета. Тези кори са по-плътни и са направени само от брашно, вода и сол.

Баничките са подходящи за здравословно хранене, за хора на диети след хирургични интервенции и са наистина хрупкави и вкусни.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Lyubomir K.
Lyubomir K.
08.05.2020 00:26
Под доста строга диета съм, а така ми се похапваше баничка, дори залче... А при тези тук всичко е позволено в нормалните количества. Получиха се изключителни! Точно, както най - ги обичам! Хрупкавки и същевременно много лекички. Благодаря Ви искрено за страхотната рецепта!
1
0