Полезни банички без яйца

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120525
10/10/2017
"Специална награда заслужава онзи, който е измислил здравословните банички "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 270
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете млякото, щипка сол и изварата. Разбъркайте до еднородна смес. Намажете тавичка с лъжица зехтин.

Вземете 2 бр. от корите, сипете от сместа, разнесете равномерно по цялата повърхност и загънете на руло, като започнете от широката част на корите.

С останалите кори процедирайте по същия начин, намазвате две и навивате. Подредете навитите банички в тавата и ги намажете отгоре със зехтина.

Загрейте фурната на 170 градуса. Поставете тавата и запечете за 40 мин. до златист цвят.

Поднесете баничките с нискомаслен айран.

Ползвала съм сръбски кори за баница. Продават ги и тук в България в по-малките магазинчета. Тези кори са по-плътни и са направени само от брашно, вода и сол.

Баничките са подходящи за здравословно хранене, за хора на диети след хирургични интервенции и са наистина хрупкави и вкусни.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар