Начин на приготвяне
В купа сложете млякото, щипка сол и изварата. Разбъркайте до еднородна смес. Намажете тавичка с лъжица зехтин.
Вземете 2 бр. от корите, сипете от сместа, разнесете равномерно по цялата повърхност и загънете на руло, като започнете от широката част на корите.
С останалите кори процедирайте по същия начин, намазвате две и навивате. Подредете навитите банички в тавата и ги намажете отгоре със зехтина.
Загрейте фурната на 170 градуса. Поставете тавата и запечете за 40 мин. до златист цвят.
Поднесете баничките с нискомаслен айран. Полезните банички без яйца са и много вкусни.
Ползвала съм сръбски кори за баница. Продават ги и тук в България в по-малките магазинчета. Тези кори са по-плътни и са направени само от брашно, вода и сол.
Баничките са подходящи за здравословно хранене, за хора на диети след хирургични интервенции и са наистина хрупкави и вкусни.
Коментари