Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със солта и захарта и към тях постепенно добавяме млякото и сметаната. Сипваме брашното и разбиваме с миксер до гладка смес.
Мажем дъното на кръгла тавичка с масло и сипваме малко от сместа - около 0. 5 см.
Поставяме в загрята фурна и печем до готовност. Изваждаме от фурната и натрошаваме върху изпеченото тесто козе сирене.
Отгоре сипваме същото количество смес и връщаме във фурната. Така правим няколко слоя, като завършваме със смес.
След като и горният слой е изпечен до приятно златисто, изваждаме от фурната и разрязваме на ромбчета.
Поливаме с разтопено масло и връщаме във фурната за още 1-2 минути, колкото да придобие още по-хубав цвят и вид.
Сервираме баницата веднага.
Баницата с палачинково тесто и козе сирене е много вкусна.