Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта до получаването на пухкава консистенция. Добавяме лимонадата с разтворената в нея амонячна сода.
След това постепенно добавяме брашното, като продължаваме да разбиваме с миксера. Накрая добавяме и олиото и така получената смес разделяме на четири равни част. Двете от тях оцветяване с какаото.
Печем в загрята на 180 градуса в кръгла или правоъгълна форма, застлана с хартия за печене. След като се изпекат всичките блатове, ги оставяме да се охладят.
След това вземаме първия блат. Слагаме го в ринг или друга форма, надупчваме с вилица и сиропираме леко с вода, която сме кипнали със захар /съотношението между вода и захар е 1:1/.
Мажем с битата сметана. Процедираме така и със следващите блатове, като ги редуваме по цвят. Завършваме със сметана.
Оставяме тортата да стегне в хладилник за няколко часа. През това време приготвяне крокана, като запичаме на сух тиган ореховите ядки.
Оставяме ги да се охладят, след което ги слагаме в блендер заедно със 100 грама натрошен черен шоколад и 3 с.л. захар и 3 с.л. какао. Смиламе всичко това и украсяваме шоколадовата торта. Да ви е сладко!