Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в купа с вилица, като добавите сол. Сипете върху тях в средата на купата киселото мляко, а върху него сипете бакпулвера и напръскайте с лимоновия сок.
Оставете да шупне и разбъркайте добре. Прибавете натрошеното сирене и една лъжичка захар. Разбърква се. Добавете 10 пълни (с връх) супени лъжици брашно и отново разбъркайте.
Сипете още 10 пълни супени лъжици брашно. Бъркайте с лъжица, като повдигате и изтегляте тестото от долу нагоре, докато се поеме всичкото брашно. Ще получите тежко лепнещо тесто.
Ако се наложи, добавете още малко брашно, ако се поема в сместа, но не бива да е рядко. Сипете сместа върху добре набрашнен плот и доомесете с още малко брашно, но съвсем за кратко, колкото да не ви лепне на ръцете. Трябва да се получи много меко тесто.
Отново се поръсва повече брашно на плота и тестото се разточва с точилка на кора, дебела около 8 мм. Изрязват се с чаша кръгчета с диаметър 5-6 см, а с ножа - триъгълници и ромбоиди.
Изпържете в обилно количеството сгорещено олио в касерола, на умерен огън. Пускайте да се пържат по 3-4 бр. Отначало бухтите падат на дъното в съда, но след малко изплуват нагоре и започват леко да се надуват.
От горната страна малко се напукват. Щом се позачервят отдолу, ги обърнете да се изпържат и от другата страна.
По желание поръсете с пудра захар. Рязаните бухти са готови.
Коментари