Оризови бисквити

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Оризови бисквити
Снимка: marcheva14
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
"Знаем, че искате да ги опитате, но ги излапахме до последната трошичка, затова си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 3 бр.
  • мед - 100 г течен (или сироп от агаве, кленов сироп, петмез)
  • кокосово масло - 3 с.л., течно, на стайна температура
  • оризово брашно - 250 г
  • ванилия - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят. В купа се поставят жълтъците и се добавят кокосово масло, мед, бакпулвер, ванилия, и се разбърква с дървена лъжица.

На порции се прибавя оризовото брашно, разбърква се, докато се усвои. Сместа трябва да е мека, но да не се лепи по ръката.

С ръце се оформят топчета и се поставят в тавичката върху хартия за печене. Нека да има разстояние между тях - около 3 см. С помощта на вилица се прави шарка.

Бисквитите се пакт на 170 градуса за около 12 максимум до 15 мин.

Източник: Cooks and Bakes

Бележка: Едни бързи и елементарни бисквитки, и най-вече диетични. Приятни на вкус, пръхкави и са подходящи за чаша с кафе.

Приготвени са с мед, може да се добавят и аромати по желание, като лимонова или портокалова кора. Кокосовото масло не се заменя.

Оризовите бисквити са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: