Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса. На котлона разтопете маслото в гърне на слаб огън. Добавете лука, нарязан на полумесеци, и задушете за около 30 минути.
Поставете гърнето във фурната с леко отворен капак. Намалете на 150 гр и гответе около час, като разбърквате от време на време за да не загори. Готовият лук трябва да има карамелен загар.
Отново сложете гърнето на котлона на умерен огън и залейте с виното. Когато се поизпари добавете бульоните соса и чесъна и варете лучената супа така 40 минути.
Разрежете франзелите на две и намажете с масло всяка половина, след което ги запечете на скара.
Сервирайте класическата френска лучена супа в купа, сложете парче франзела и поръсете с ементал. Запечете внимателно отгоре, за да може сиренето да се разтопи.
Коментари