Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Плоска пита със сирене

Плоска пита със сирене

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Плоска пита със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"И да не сте гладни, като усетите аромата на тези плоски питки със сирене, пак ще огладнеете"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч. + 1 с.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1/3 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 2 ч.л
  • брашно - около 450 г
  • сирене - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в хладко мляко. Добавят се олиото и солта. Добавя се брашното до получаване на меко тесто.

Покрива се с фолио и се оставя да втаса докато удвои обема си. Прави се пълнежът от сиренето, нарязаните подправки и белтъка.

Размесва се тестото и се отделят топчета с големина на яйце. Всяко топче се разточва в овална форма.

Краищата се обръщат навътре. По средата се слага от плънката. Слагат се в намазнена тава. Оставят се да втасат.

Мажат се със смес от жълтък, 1 с.л. мляко и 1 с.л. олио. Пекат се на 220 градуса за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: