Начин на приготвяне
Маята се натрошава в хладка вода със захарта, разбърква се, оставя се, докато се получат мехурчета. Сипва се в брашното, добавяме останалите продукти /без сиренето/ и замесваме средно меко тесто.
Намазва се отгоре с олио, покрито с фолио, оставяме да втаса 40 минути. Разделя се на 10-11 топчета - зависи от тавата, моята е 25-26 см диаметъра.
Сиренето се нарязва на пръчици. Всяко топче тесто с пръсти се оформя на малко правоъгълниче, поставя се сиренето и завиваме първо отляво, после отдясно, навива се рулце. Така се оформят всички.
Смесва се вода и 1 с.л. мед, разбъркайте да се разтопи, всяко руло топим отгоре в сиропа, а после се топва и в чиния със сусам да полепне добре.
Нареждат се в тавата, оставяме 20 минути да почине.
Печем питката в загрята фурна 180°C около 40 минути.
Изважда се и със силиконова четка се намазва отново с меден сироп.
Добър апетит!
Медената пита със сирене и сусам е готова.