Начин на приготвяне
Брашното се пресява. Маята се разтваря в хладкото ядково мляко. В брашното се прави кладенче и се изсипва разтворената мая. Прибавят се и останалите продукти без топеното сирене и подправките.
Замесва се меко тесто.
Готовото тесто се оставя да втаса за около 25 - 30 минути.
След като е втасало тестото, се разделя на две топки. Всяка топка тесто се разточва на кръг и се прехвърля върху кърпа.
Всяка кора тесто се помазва с топено сирене и се слагат една върху друга.
След това се навиват на руло. То се реже на 2-3 пръста разстояние.
След което се редят в тава под формата на елха. Това става, като се сложат на първия ред 1 розичка, на втория - 4, на третия - 3 и т.н.
Когато питата е оформена, се оставя завита и на топло да втаса още 25 - 30 минути.
След това се помазва с разтопено краве масло. Поръсва се с мащерка, розмарин и босилек.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.