Следобедна закуска с тиква и пчелен прашец

Албена АтанасоваАлбена АтанасоваПомощник Готвач103132402
16/10/2017
"Вкусно и здравословно - две основателни причини да го опитате веднага "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиква - 500 г цигулка
  • бисквити - 5 бр. обикновени
  • прясно мляко - 50 мл
  • пчелен прашец - 1 ч.л.
  • мед - по вкус
  • канела - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се измива добре, обелва се внимателно, нарязва се на малки парчета, след което се запича или сварява, както предпочитате, с достатъчно количество вода, за да омекне.

Млякото се загрява и в него се накисват начупените обикновени бисквити заедно с пчелния прашец.

Необходими са около 20 минути, за да се усвои пчелният прашец и бисквитите да омекнат в млякото.

Когато всичко това е готово в съд за пасиране сложете тиквата и бисквитено-млечната каша. Добавете мед по вкус и пасирайте до получаването на кремче.

По желание прибавете канела.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар