Ябълков каприз Морена

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Ябълков каприз Морена
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"И най-капризните гости ще останат без думи, когато опитат парче от този великолепен сладкиш"

Необходими Продукти

  • бисквити - 3 пакета Роден край масло
  • сметана - 400 г заквасена
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • ябълки - 1 кг сладки
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този сладкиш или по-точно бисквитена торта е с невероятен вкус. Изумих се колко приятен вкус има.

Докато я сглобявах, не бях очарована от резултата, но когато опитах останах удивена, уникално вкусна!

Почистете, обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета с приблизително еднакъв размер.

Сложете водата в тенджера, поставете ябълките, захарта и ванилията и кипнете. Варете до омекване на ябълките, при мен за 15 минути бяха готови.

Махнете от котлона и сипете сметаната в горещата смес, разбъркайте. Сместа видимо няма да изглежда добре, ще бъде с блудкав вид, но не се притеснявайте. Мислех че ще се пресече, но учудващо не се пресече, просто имаше странен вид.

Вземете квадратна или кръгла тавичка с малки размери – около 20-24 см. На дъното сложете ред бисквити, запълнете празните фуги с парченца от бисквитите, така че цялото дъно да е покрито.

Сипете част от получената гореща ябълкова смес. Покрийте хубаво и наредете следващ ред бисквити. Така процедирайте до изчерпване на продуктите.

Накрая завършвате с пласт от ябълковата смес, охладете на стайна температура и след това приберете в хладилник.

Украсете по желание с шоколад или ядки. За най-добър вкус оставете за цяло денонощие да стегне. Ябълковият каприз Морена е страхотен.

Рецептата е адаптирана от Албена Тодорова и Морена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Вкусен и лесен сладкиш, много се хареса , Благодаря !
21.05.2018 09:07