Начин на приготвяне
Този сладкиш или по-точно бисквитена торта е с невероятен вкус. Изумих се колко приятен вкус има.
Докато я сглобявах, не бях очарована от резултата, но когато опитах останах удивена, уникално вкусна!
Почистете, обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета с приблизително еднакъв размер.
Сложете водата в тенджера, поставете ябълките, захарта и ванилията и кипнете. Варете до омекване на ябълките, при мен за 15 минути бяха готови.
Махнете от котлона и сипете сметаната в горещата смес, разбъркайте. Сместа видимо няма да изглежда добре, ще бъде с блудкав вид, но не се притеснявайте. Мислех че ще се пресече, но учудващо не се пресече, просто имаше странен вид.
Вземете квадратна или кръгла тавичка с малки размери – около 20-24 см. На дъното сложете ред бисквити, запълнете празните фуги с парченца от бисквитите, така че цялото дъно да е покрито.
Сипете част от получената гореща ябълкова смес. Покрийте хубаво и наредете следващ ред бисквити. Така процедирайте до изчерпване на продуктите.
Накрая завършвате с пласт от ябълковата смес, охладете на стайна температура и след това приберете в хладилник.
Украсете по желание с шоколад или ядки. За най-добър вкус оставете за цяло денонощие да стегне. Ябълковият каприз Морена е страхотен.
Рецептата е адаптирана от Албена Тодорова и Морена.
Коментари