Рататуй по нашенски

Рататуй по нашенски
Снимка: Шеф Желязков - Жечо Танев
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
125 мин.
Порции
10
"По-вкусен и ароматен от френския може да бъде само нашенският рататуй"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • чушки - 1 кг
  • домати - 1 кг
  • пресен лук - 1 връзка
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка - 2 с.л. зеленчукова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и нарязвате патладжаните на кубчета. Посолявате ги и ги поставяте в гевгир, за да се отцеди горчивата им вода и след това ги измивате.

Почиствате чушките от семките и ги измивате. Режете ги на кубчета или на ситно според вида им.

По същия начин процедирате с доматите и пресния лук.

В тенджера сипвате олиото и го загрявате. След неговото загряване добавяте патладжаните, чушките и лука и започвате да бъркате, за да се запържат.

След това добавяте доматите и подправките и разбърквате още малко. После намалявате котлона и оставяте да къкри, докато остане на мазнина.

После прехвърляте сместа в тава и я слагате във фурна за 15 минутки леко да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: