Рататуй по карибски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Рататуй по карибски1 / 2
27/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена, люта
  • чушки - 1 бр. зелена
  • бамя - 120 г
  • домати - 450 г
  • захар - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • босилек - 2 ч.л.
  • чили - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме мазнината и пържим ситно нарязаните лук и чесън до омекване. Когато се изпържат добавяме чилито е пържим още 2 минути.

В тигана изсипваме нарязаните на кубчета патладжани и домати, наситнените пиперки, бамята, захарта и останалите подправки. Доливаме 1 к.ч. гореща вода и задушаваме на умерено силен огън в продължение на 30 минути.

Сваляме капака и оставяме част от течността да се изпари. Поднася се студено, украсена с листа пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: