Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Тортили с пуешко месо и зеленчуци

Тортили с пуешко месо и зеленчуци

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Тортили с пуешко месо и зеленчуци
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Вкусно мексиканско предизвикателство, с което да се справите в рамките само на 30 минути. Вижте как"

Необходими Продукти

  • питки - 4 тортия питки /арабските питки също са подхидящи/
  • пуешко филе - 250 г /предварително мариновано в соев сос, зехтин и подправки по избор/
  • рукола
  • домати
  • краставици
  • червен лук - 1/2 глава
  • чеснов сос
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сух чесън - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото филе, нарязано на кубчета, мариноваме за поне 2 часа. Изпържваме го и оставяме да почива.

Загряваме питките за няколко секунди от всяка страна в тигана, в който сме пържили месото. Намазваме топлите питки със соса.

Върху него, в средата на всяка питка слагаме от месото и нарязаните зеленчуци. Завиваме.

Поднасяме тортилите със допълнително сос или салата.

Тортията с пуешко месо и зеленчуци е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: