Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Задушени пилешки дробчета в масло и бира на фурна

Задушени пилешки дробчета в масло и бира на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Задушени пилешки дробчета в масло и бира на фурна
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Само при вида на тези дробчета ни се приисква да си отворим още една бира"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • бира - 200 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • масло - 60 г
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 листа
  • бахар - няколко зърна
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зверски вкусни и адски лесни за приготвяне...

Дробчетата се почистват, измиват и накисват в подсолена вода за половин час. Изцеждат се в гевгир, поръсват се с черен пипер и се слагат в тавичка, заедно с малко масло и олио.

Слагат се зърната бахар, дафиновият лист и обелените и разполовени скилидки чесън, налива се бирата, разбърква се хубаво и тавичката се покрива с алуминиево фолио.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути, след което фолиото се отстранява и тавичката се връща във фурната за още няколко минути.

Сервират се топли и задължително с добре изстудена бира!

Добър апетит и наздраве с това вкусно бирено мезе.

Задушените пилешки дробчета в масло и бира на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И къде отиде бирата,изпи ли я бре,да те у пияни... готвача
08.07.2024 13:53
1
1
Покажи всички подкоментари