Начин на приготвяне
Зверски вкусни и адски лесни за приготвяне...
Дробчетата се почистват, измиват и накисват в подсолена вода за половин час. Изцеждат се в гевгир, поръсват се с черен пипер и се слагат в тавичка, заедно с малко масло и олио.
Слагат се зърната бахар, дафиновият лист и обелените и разполовени скилидки чесън, налива се бирата, разбърква се хубаво и тавичката се покрива с алуминиево фолио.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути, след което фолиото се отстранява и тавичката се връща във фурната за още няколко минути.
Сервират се топли и задължително с добре изстудена бира!
Добър апетит и наздраве с това вкусно бирено мезе.
Задушените пилешки дробчета в масло и бира на фурна са готови.
Коментари