Начин на приготвяне
Пригответе се да се потопите в богатото, ароматно удоволствие на задушени пилешки дробчета с лук и гъби на фурна!
Тази възхитителна рецепта съчетава крехки, подправени пилешки дробчета с мек, карамелизиран лук, крехки гъби и ароматна смес от подправки, всичко това задушено в богат пилешки бульон и масло.
Опитайте тази класическа комфортна храна и ще бъдете пленени от всеки вкусен залък!
Измиваме добре пресните пилешки дробчета, изцеждаме ги и и оставяме в купа настрана.
Заемаме се с нарязването на зеленчуците на шайби - лукът, чесънът, гъбите и чушките.
В голям тиган слагаме да се разтопи маслото и прибавяме зеленчуците. Подправяме с малко сол, черен и червен пипер. Оставяме зеленчуците да се карамелизират в маслото до златист цвят.
След като са готови, ги изсипваме в голяма тава и добавяме и дробчетата. Прибавяме и чубрицата и натрошения пилешки бульон, добавяме и малко вода.
Слагаме тавата да се пече във фурната на 190 °C за около 20-30 минути, до пълното сготвяне на дробчетата.
Готовите задушени пилешки дробчета са готови за сервиране.
Приятен апетит!