Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешки гювеч с куркума и сух джинджифил

Пилешки гювеч с куркума и сух джинджифил

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689641
Пилешки гювеч с куркума и сух джинджифил2 / 2
19/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6
"И да преглъщате, и да не преглъщате, този си е за нас. А вие си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 пилешки пържоли (обезкостен бут)
  • картофи - 1.5 кг
  • лук - 2 глави
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • джинджифил - 2 с.л. (сух)
  • куркума - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото месо на средно големи парчета и го овкусяваме с куркумата и джинджифила.

След това обелваме, почистваме и нарязваме (на кубчета) останалите продукти.

Слагаме всичко в гювеч и овкусяваме с черен пипер и сол. Разбъркваме и заливаме с 2 ч.ч. вода.

Накрая поръсваме с олиото.

Печем 40 минути на максимална температура и час и половина на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: