Пилешки гювеч

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пилешки гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6-7
"В жегите е препоръчително да замените свинското месо с пилешко, а ние ще ви покажем най-вкусния начин за приготвянето му"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • броколи - 500 г
  • картофи - 500 г
  • бамя - 200 г замразена
  • зеле - 1/2 бр.
  • лук - 3 глави
  • домати - 2 - 3 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • чесън - 1 глава
  • тиквички - 2 бр.
  • грах - 1 малка консерва
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето от кожата и го нарежете на порции, посолете и го запържете в олиото. Прехвърлете го в гювеч. Размразете бамята, обелете, измийте и нарежете картофите и тиквичките.

Морковите и лукът се почистват и нарязват на ситно, както и предварително измитото зеле. Измийте и накъсайте броколите на розички. Отцедете граха от консервата. Измийте доматите и ги настържете на едро ренде.

Така подготвените зеленчуци се прибавят към пилешкото месо заедно със ситно нарязания чесън и подправките. Залейте продуктите с вода, колкото да ги покрие. Гювечът се пече на 180 градуса. Преди сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ксения
Ксения
Много вкусничко се получава!
06.11.2013 16:57