Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Шницели с тиква и овесени ядки

Шницели с тиква и овесени ядки

Шницели с тиква и овесени ядки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Малко по-нетрадиционни шницели, които обаче са абсолютния ни фаворит"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • тиква - 1 резен сварена
  • овесени ядки - 3 с.л.
  • прясно мляко - 60 мл
  • черен пипер
  • кимион
  • риган
  • магданоз
  • галета - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава настърган
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се сварява в подсолена вода, отцежда се и пасираме на пюре. Овесените ядки се заливат с прясното мляко и оставяме за 10 минути да омекнат.

Каймата се омесва с настърган лук, добавя се пюрето от тиква, овесените ядки, риган, кимион, ситно нарязан магданоз.

Получава се лепкава, мека смес. Върху стреч фолио се поръсва половината галета и отгоре се оформят два или три шницела.

Отгоре се поръсват с останалата галета, с пръсти се потупва да полепне и да се оформят добре. Оставят се за 20-30 минути във фризера да стегне сместа.

В купа се разбиват яйцата, потапяме шницелите и пържим на умерен котлон от двете страни до зачервяване. Поднасяме с гарнитура от пържени картофки и пресни домати.

Шницелите с тиква и овесени ядки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: