Начин на приготвяне
Тиквата се сварява в подсолена вода, отцежда се и пасираме на пюре. Овесените ядки се заливат с прясното мляко и оставяме за 10 минути да омекнат.
Каймата се омесва с настърган лук, добавя се пюрето от тиква, овесените ядки, риган, кимион, ситно нарязан магданоз.
Получава се лепкава, мека смес. Върху стреч фолио се поръсва половината галета и отгоре се оформят два или три шницела.
Отгоре се поръсват с останалата галета, с пръсти се потупва да полепне и да се оформят добре. Оставят се за 20-30 минути във фризера да стегне сместа.
В купа се разбиват яйцата, потапяме шницелите и пържим на умерен котлон от двете страни до зачервяване. Поднасяме с гарнитура от пържени картофки и пресни домати.
Шницелите с тиква и овесени ядки са готови.