Начин на приготвяне
Тиквата се обелва и почиства от семките. Нарязва се на малки парченца и се вари до омекване. Отцежда се и се слага в голяма купа.
Към нея се добавя захарта и се пасира. Оставя се да се охлади.
Подготвят се подходящи купички. Заквасената сметана се разбърква, така че да стане пухкава.
Разпределя се по равно в купичките. Аз използвах 6 по-малки. Върху сметаната се поръсва равномерно с по 2 с.л. овесени ядки.
Върху тях се разпределя пасираната, охладена тиква. Поръсва се с орехи.
Те придават цялост във вкуса на кремообразния десерт с тиква. Може да се добави настърган шоколад или шоколадови топчета.
Оставя се в хладилника за няколко часа.
При консумацията на крема с тиква може да се разбърка, за да се комбинират вкусовете или да се загребе от различните слоеве.
Така небцето ви ще се наслади в преливащи вкусове на кремообразен десерт с тиква и овесени ядки.