Печена тиква с плодове и мед

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Иноватор
183
928
215
366
3
19/10/2017
"Когато има печена тиква с плодове и мед, тогава въобще не ни интересува какво друго има за ядене - това стига "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо121 910
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се разполовява на две части, изчиства се от семената.

Всички плодове се изчистват и нарязват в дълбока купа като се объркват. Подправят се с канелата и карамфила.

В дълбока тава се слагат парчетата тиква с отворите нагоре, напълват се със сместа от плодове и се поливат с коняк и мед а до половината на тавата се долива вода.

Тавата се покрива с фолио за печене и се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Пече се 90 минути, като 15 минути преди да извадим печената тиква махаме фолиото, за да добие златиста препечена коричка.

Разкошна печена тиква за празник и делник!

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-24%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар