Печена тиква с плодове и мед

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВАИноватор17911272
19/10/2017
"Когато има печена тиква с плодове и мед, тогава въобще не ни интересува какво друго има за ядене - това стига "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 864
  • Преглеждания за месеца6570
  • Преглеждания за седмицата2935
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се разполовява на две части, изчиства се от семената.

Всички плодове се изчистват и нарязват в дълбока купа като се объркват. Подправят се с канелата и карамфила.

В дълбока тава се слагат парчетата тиква с отворите нагоре, напълват се със сместа от плодове и се поливат с коняк и мед а до половината на тавата се долива вода.

Тавата се покрива с фолио за печене и се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Пече се 90 минути, като 15 минути преди да извадим печената тиква махаме фолиото, за да добие златиста препечена коричка.

Разкошна печена тиква за празник и делник!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар