Начин на приготвяне
Нарежете магданоза и лука на ситно. Смесете каймата с яйцето, черен пипер, сол, галетата, зеления лук и магданоз.
Разбъркайте добре сместа и оформете по-големи кюфтета, които се приплескват, за да станат плоски.
След това ги оваляйте последователно в брашно, яйце и галета. Изпържете ги в сгорещено олио. Нарежете лука и гъбите, след което ги задушете в сгорещеното масло с олио.
След 10-тина минути добавете брашното, разбъркайте и махнете от котлона. Сипете бялото вино, разбъркайте и върнете на котлона.
Налейте около 400 мл вода, добавете бульона и кипнете. Варете соса до сгъстяване. Накрая добавете лимоновия сок и сервирайте шницелите с този сос.