Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Солено Руло»Пилешко роле с розмарин и пюре от круши

Пилешко роле с розмарин и пюре от круши

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Пилешко роле с розмарин и пюре от круши
Снимка: Анонимен
1 / 2
19/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Когато искате да изненадате гостите с нещо по-така, поднесете пилешко роле с розмарин и пюре от круши"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • пуешко филе - 200 г пушено (слайс)
  • едам - 100 г тънко нарязан
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л. сушен
  • къри - 1/2 ч.л.
  • круши - 6 бр..
  • нар - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата, като те трябва да са твърдо сварени.

Пилешкото филе трябва да е цяло - пеперуда. Внимателно го разрязваме, така че да се получи едно цяло тънко парче. Начукваме го леко. Върху него подреждаме плътно пуешкото филе, така че да покрива изцяло пилешкото, а отгоре, по същия начин подреждаме и едама.

Обелваме яйцата и ги поставяме едно до друго по дължина в единия край на пилешкото. Внимателно навиваме на руло.

Поръсваме равномерно солта, кърито и розмарина и поливаме отгоре зехтина. Поставяме рулото в парче алуминиево фолио и плътно затваряме. Поставяме във фурната да се пече около 30 минути.

Разрязваме нара и изцеждаме сока. Сипваме го в малка касерола и варим до сгъстяване.

Обелваме и нарязваме крушите и ги задушаваме с малко вода за около 10 минути. Намачкваме ги на пюре.

Когато пилешкото роле е готово, го изваждаме от фолиото и го нарязваме на филии. Поставяме в чиния за сервиране.

До него сипваме две лъжици пюре от круши, което поливаме със сос от нар. Украсяваме по желание и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: