Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Шоколадови круши с дъх на мента

Шоколадови круши с дъх на мента

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Шоколадови круши с дъх на мента
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
19/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Истинска наслада за сетивата Поздравяваме Йорданка за тази гурме рецепта"

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр. (приблизително по 170 г всяка)
  • захар - 90 г
  • масло - 65 г
  • вода - 250 мл
  • вино - 60 мл Розе
  • мед - 3 с.л.
  • мента - 1 шепа пресни листа
  • За шоколадов куветюр
  • черен шоколад - 100 г
  • масло - 30 г
  • мента - няколко листа за аромат
  • мента - няколко листа за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете крушите, без да махате опашките им, за да са по-красиви. Добре е те да бъдат по-твърдички, а не презрели.

В тенджерка загрейте водата със захарта, меда, маслото и ментата. Щом закъкри и захарта се е разтопила, налейте виното и сложете крушите. Ще видите, че течността не ги покрива, но това да не ви притеснява. Варете 8-10 минути, като ги обръщате от време на време и поливате отгоре с лъжичка.

Отстранете от огъня и оставете така за няколко минути, за да поемат добре крушите от соса, след това ги извадете и отцедете излишния от тях.

Разтопете на водна баня шоколада с маслото и няколко листа мента за аромат. Окъпете обилно крушите със шоколада, с помощта на лъжица или пускайки ги директно в съда с шоколадова смес. Внимавайте, защото са омекнали и лесно може да се наруши целостта им.

Поставете в чинийка и приберете в хладилник, за да се втвърди шоколадовата обвивка.

Сервирайте украсени с пресни ментови листа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Страхотно изпълнение:)Страхотен десерт:)Мерси за рецептата и хубавата гледка,вълшебнице:)
19.10.2017 22:45
1
1
Покажи всички подкоментари