Начин на приготвяне
Розмаринът се наситнява и заедно със студеното масло, нарязано на парчета, се обърква с пресятото брашно, солта и захарта и с ръце всичко се прави на трохи.
Добавя се водата и тестото се събира на топка. От тестото се оформя топка и се оставя се в хладилник за 15 минути да стегне. Крушите се обелват, почистват се от семената и се разрязват се на тънки резенчета.
Захарта се загрява до получаване на карамел, прибавя се маслото, разбърква се, слагат се крушите и лимоновият сок.
Оставят се няколко минути, докато карамелът хубаво ги облее. Подреждат се в кръгла форма плътно. Отгоре се налива и карамелът от съда.
Моцарелата се нарязва на тънки филийки и се подрежда върху крушите, наръсват се и стафидите.
Тестото се разточва с точилка, с малко по-голям диаметър от формата за печене, навива се на точилката и се разстила върху крушите, като краищата му се подвиват навътре.
Пече се в загрята на 200 градуса фурна, за около 30 минути докато кората се зачерви. Когато е готов, се оставя във формата за да се охлади и се обръща.
Нарязва се на триъгълни парчета и се поднася със сладолед или сметана по желание.