Конфитюр от круши с мускатово вино и кардамон

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
20/12/2019
"Тайната на вкусния конфитюр от круши е в ароматното мускатово вино "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Конфитюр

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме крушите. Нарязваме ги на парченца, поливаме с лимоновия сок и ги посипваме със захарта.

Оставяме ги на хладно 12 часа. На следващия ден отсипваме отделения от плодовете сироп.

Изливаме го в подходящ съд и към него добавяме виното и ароматите - индрише и кардамон (не я чупете, пуснете я цяла).

Сместа кипва и температурата се намалява, тогава прибавяме нарязаните круши.

Разбъркваме конфитюра внимателно и варим до сгъстяване на сиропа.

Лъжица от него поставяме в студена чинийка и е готов, когато капката не се разлива.

Отделяме подправките и 10 минути, преди да отстраним съда от котлона прибавяме лимонената киселина.

Наливаме ароматния конфитюр в чисти и сухи бурканчета. Обръщаме ги с капачката надолу и ги покриваме с памучна кърпа, за да изстиват бавно.

Конфитюрът от круши с мускатово вино и кардамон е готов.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар