Студена доматена супа Салморехо

20/10/2017
"Качат ли се температурите навън, значи е време за Салморехо "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 034
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • домати - 2 кг меки
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • хляб - 3 - 4 филийки
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се сочни и меки червени домати. Нарязват се на едри парчета, като по желание може преди това да ги обелите. Добавят се 5-6 скилидки чесън нарязани на едро и подправки на вкус.

Сипва се струйка зехтин и с помощта на миксер или пасатор продуктите се смилат до гъста смес. При нужда може да добавите малко вода. Доматената смес се минава през гевгир или едра цедка, за да се отстранят семките.

Няколко филийки стар хляб се накисват във вода, а когато омекнат, се изстискват добре и се добавят към супата.

Отново се разбива с миксер, за да се смесят добре продуктите и се прибира в хладилник.

Супата задължително се сервира изстудена, по желание поръсена с крутони, нарязани на кубчета сварени яйца хамон или колбас по избор, както и задължителната струйка зехтин.

Да ви е вкусно :)

Източник: Илияна Икономова от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар