Начин на приготвяне
Маята се разтваря с малко топла вода и се добавя захарта.
Брашното се изсипва в подходящ дълбок съд, в средата се прави кладенче и се слагат останалите продукти, като се отделя единият жълтък за намазване, добавя се и активиралата се мая и се замесва меко тесто.
След това тестото се покрива и се оставя на топло за около 1 час или докато удвои обема си.
Тестото се разделя на топки, всяка от тях се разточва на кора, която се разрязва на триъгълници.
Сиренето и кашкавалът за плънката се рендосват и смесват. В основата на всеки триъгълник се слага по малко от плънката, след което се навива.
Кифличките се нареждат на разстояние една от друга в предварително намаслена тава, намазват се с разбит жълтък и се пекат на 180 градуса до готовност.
Апетитните кифлички със сирене и кашкавал са готови.
Източник: Татяна Илиева от Кулинарна мрежа