Печена пълнена тиква с плодове, ядки и локум

Тодорка СпасоваТодорка Спасова
Чирак
45
340
137
283
21/10/2017
"Пече се дълго, но си заслужава всяка една минута, защото вкусът е божествен "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 697
  • Преглеждания за месеца8475
  • Преглеждания за седмицата107
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се тиквата, отрязва се горната й част. Почиства се от семките и се измива отвътре.

Сушените плодове, нарязаният локум на парчета, нарязаните ябълка и дюля и всички останали съставки се объркват в купа и се оставят 10 мин.

Слага се всичко в тиквата, долива се водичката и се затваря с капачето. Увива се с фолио, за да не прегори.

Пече на силна фурна около 200 градуса до омекване - около два часа и половина и вашата пълнена тиква е готова.

Силиконов мини-шприц за декорация
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Силиконов мини-шприц за декорация
5.00 лв.
Виж ››

Очарователен мини шприц, с който декорирането е по-забавно от всякога! Той е силиконов, удобен за ползвате и почистване. Оформете почерпката за гостите, следвайки единствено въображението си и ръката, която държи шприца.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар