Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Пълнена тиква с плодове и локум

Пълнена тиква с плодове и локум

ПЕТКО ДЕЧЕВПЕТКО ДЕЧЕВ
Новак
93620
Пълнена тиква с плодове и локум
Снимка: ПЕТКО ДЕЧЕВ
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Уникален десерт, който ще ви остави без думи"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. малка, кръгла
  • локум - 1 кутия, нарязан на малки парченца
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • сушени плодове - кайсии, смокини, сини сливи, стафиди и др.
  • ябълки - 2 бр. нарязани на кубчета
  • круши - 1 бр. нарязана на кубчета
  • коняк - 20 г или ром
  • овесени ядки - 4 с.л. /за плътност на плънката/
  • подправки - по 1 щ. канела, индийско орехче
  • ванилия - 2 - 3 пакетчета /според вкуса/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквата и отрязваме капак откъм дръжката. Изчистваме от семките и намазваме вътрешността с мед.

Смесваме в купа всички продукти заедно с подправките. Разбъркваме добре и оставяме 10 мин. да се овкусят.

Пълним тиквата с готовата смес и затваряме с капака от тиквата. Поставяме тиквата в тава с малко вода. При нужда доливаме още.

Печем до омекване 2-2.5 часа на 180 градуса. Наслаждаваме се на тази вкусотия студена.

По желание всяко парче печена тиква поръсваме с печени и начукани орехи.

Пълнената тиква с плодове и локум е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: