Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Пълнена тиква с плодове, ядки и локум

Пълнена тиква с плодове, ядки и локум

Пълнена тиква с плодове, ядки и локум
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
190 мин.
Порции
10
"Сега вече сме сигурни - Бог е създал тиквите, за да бъда приготвяни пълнени с плодове, ядки и локум"

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • бадеми - 1/2 ч.ч.
  • ябълки - 2 бр .
  • стафиди - 1 шепа
  • дюля - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • ром - 1/2 ч.ч.
  • локум - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като тиквата е по-голяма, я отрязах през средата, за да напълня долната част, а горната оставям на страна. Отстраняваме добре семките.

Почистваме плодовете и нарязваме на едри парчета. По същия начин нарязваме и ядките.

В дълбок съд смесваме всичко, като прибавяме меда, канелата и рома. Добавяме и 1/2 к.ч. вода.

Всичко това разбъркваме добре и започваме да пълним половината тиква. Трябва да е напълним догоре със сместа.

Най-отгоре прибавяме и нарязания на кубчета локум.

Слагаме пълнената тиква в тавичка - в случая аз я сложих в тенджерка, а отвора покриваме плътно с алуминиево фолио.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на час и половина-два.

Махаме фолиото и запичаме тиквата за още 30 минути.

Пълнената тиква с плодове, ядки и локум е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: