Печена тиква със заливка

Тодорка СпасоваТодорка Спасова
Чирак
45389137480
23/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Вкусно и лесно - изпитана рецепта от тефтерите на Баба"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 3 бр.
  • масло - за намазняване
  • канела - за поръсване
  • ванилия - 1 есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва, нарязва на кубчета и се сварява. Изсипва се в намаслената тавичка.

Яйцата се разбиват със захарта, ванилията и се добавят прясното мляко и канелата.

Получената смес се прецежда през цедка, излива се върху тиквата и сладкишът се пече около 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: