Начин на приготвяне
В купа изсипваме киселото мляко и към него добавяме содата. Разбъркваме и изчакваме 3-4 мин. След това добавяме яйцата, солта и захарта и отново разбъркваме.
Накрая добавяме брашното - трябва да се получи смес, която е една идея по-гъста от тази за кексово тесто. Аз не ползвам миксер, разбърквам с лъжица (съвсем нарочно).
Бухтичките се пържат в сгорещено олио, като със супена лъжица (това е дозата за 1 бухтичка) се загребва от сместа и с помощта на друга се избутва в олиото.
Бухтичките се пържат много бързо, като се обръщат сами.
Поднасят се със сладко, мармалад, сирене и др.
Бърза, вкусна и много лесна закуска! Съботните бухтички са чудни.
Коментари