Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Мини рулца с круша и сметана

Мини рулца с круша и сметана

Мини рулца с круша и сметана
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"На ваше място щяхме да си вземем три - невероятно вкусни са"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • гореща вода - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • какао - 2 с.л. на д - р Йоткер
  • круши - 1 бр. голяма жълта
  • вишновка - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • пудра захар - 1 с.л.
  • крем ванилия - 1 с.л. крем без варене на д - р Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушата се обелва и нарязва на резенчета в купа. Залива се с вишновка, поръсваме с канела и кафява захар. Оставя се да поеме ароматите.

В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта, добавя се гореща вода, а след това и олио, ванилия. Разбива се още малко с миксера и прибавяме брашното с бакпулвера.

Разбърква се с лъжица на кексово тесто. В широка тава върху хартия за печене с лъжица се сипва по малко тук-там от бялата смес и печем за 5 минути в загрята на 180 градуса фурна.

В останалата смес се добавя какаото и се разбърква много добре, за да няма бучки.

Изважда се тавата и върху белите петна се залива с какаовото тесто. Връща се във фурната и печем до суха клечка - при мен за 12 минути. Изважда се блатът върху влажна кърпа и се навива на руло, шарката да е отгоре.

Развива се и нарязваме по дължина на 2 ленти, а всяка се реже на 6 правоъгълника. В купа се разбива сметана с пудра захар, добавяме и крем ванилия без варене, разбива се с миксера до средно мек крем.

Всеки правоъгълник се намазва със сметана, в края се поставя резен круша и навиваме на мини рулца.

Оставяме да се охладят и сервираме с горещо кафе.

Това сладко руло е вкусно и ефектно!

Мини рулцата с круша и сметана са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: