Домашно варена сланина

22/10/2017
"Мезе за душата - нищо не може да се сравни с домашната сланинка с малко червено вино или ракийка от отлежалата "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 090
  • Преглеждания за месеца1572
  • Преглеждания за седмицата88
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • сланина - за трилитров буркан
  • вода - 1 л
  • сол - 1 кг едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме сланината и я нарязваме на парчета по желание.

В дълбок съд поставяме водата и едрата сол на котлона. Оставяме така, за да заври самата вода.

След като е завряла, вземаме всяко едно парче сланина и поставяме във водата. Първо от страната на кожата държим около 2-3 минути, след което обръщаме от другата страна. Така приготвяме всичките парчета.

Оставяме настрана да изстинат - както саламурата, така и сланината. Прецеждаме саламурата с помощта на тензух.

Подреждаме парчетата в трилитров буркан и ги заливаме с прецедената саламура.

Най-много след една седмица е готова за консумиране.

Алуминиев тиган с незалепващо покритие 3мм - 28 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с незалепващо покритие 3мм - 28 см
55.00 лв.
42.35 лв.
Виж ››

Перфектният алуминиев тиган за вашата кухнята - опитайте и ще разберете защо!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар